Mijn NSB-opa in vlogs

Mijn NSB-opa in vlogs

Mijn NSB-opa in vlogs

Teksten en beelden zijn best aardig maar als je erin slaagt ze bijeen te brengen en er dan nog de component ‘tijd’ aan weet toe te voegen dan komt Mijn NSB-opa pas echt tot leven. Hoe moeilijk is dat! Uit die oorlogstijd zijn nauwelijks familiefoto’s bewaard gebleven en filmmateriaal werd door mijn familie niet gemaakt. Gelukkig heb ik de laatste tijd mijn vader aan mijn zijde gevonden en heeft hij enkele keren voor mooi beeldmateriaal gezorgd. Samen zijn we naar Kamp Amersfoort geweest waar hij begin 1945 enige tijd ‘eingesperrt’ zat. Mijn NSB-opa in vlogs is een klein pareltje.

Kamp Amersfoort

Wat valt er te zeggen? Wat valt er te zien? We ontmoeten de beheerder van het museum en raken aan de praat. Mijn vader vertelt over die dag dat hij op transport zou gaan. Naar concentratiekamp Neuengamme.

Mein NSB-opa in vlogs - transport naar Neuengamme
Een bombardement op de spoorrails, je moet een beetje geluk hebben.

De wereld van Mijn NSB-opa

Sommig materiaal, tekst, beeld, vlogs, hoort niet echt thuis binnen dit project. Of, nou ja, het is erg moeilijk om mooie vondsten die net-niet-helemaal-passen te schrappen. Killing your darlings. Daarom heb ik De wereld van Mijn NSB-opa gemaakt. Een handvol kleine verhalen die misschien het boek halen. Misschien..